Hyresgästundersökning för Örebroporten

Hyresgästundersökning för Örebroporten

Under våren fick vi uppdraget att genomföra Örebroportens hyresgästundersökning. Så här sammanfattar Örebroporten resultatet:

Marknadskraft har under våren genomfört Örebroportens första hyresgästenkät. Vi är glada över att så många av våra hyresgäster tagit sig tid att ge oss feedback, det är oerhört värdefullt för oss.

Vårt genomsnittliga NHI (Nöjd-Hyresgäst-Index) är 72% med alla frågor sammanvägda. Med den feedback vi fått kan vi jobba fokuserat på att skapa ännu högre kundnöjdhet. ”Jag vet att vi har den standard vi betalar för” säger flera hyresgäster. Vill just du uppgradera din lokal till en högre standard så är du varmt välkommen att kontakta din förvaltare för att hitta upplägg och lösningar på era önskemål.

Enkätsvaren ger oss svart på vitt att vi kan bli tydligare i att kommunicera statusen på felanmälningar och bli ännu bättre på information i samband med inflyttningen. Det ska vi givetvis bli bättre på. Vi har också fått lågt betyg på frågan om behagligt klimat på sommaren från en stor andel hyresgäster som inte har kyla i sina lokaler. Hör gärna av dig till oss om du är intresserad av t ex fjärrkyla, det kan vi erbjuda i flertalet av våra fastigheter.

Allra högst betyg har vi fått på ”bemötandet av personalen som hanterade min felanmälan”. 96% ger oss betyget 4 eller 5 på den frågan. Wow, vilket betyg ni ger receptionsgänget, med Marie i spetsen. Tack igen, sådant är också värdefullt för oss att få veta.

Vill du veta hur vi kan hjälpa din organisation?
Vi genomför undersökningar av varierande karaktär -allt från löpande mätningar till totalundersökningar.
Kontakta oss idag för ett kostnadsförslag! Tfn: 019-33 14 00

Nyheten publicerades 14/6 2017

Källa: http://www.orebroporten.se/aktuellt/stort-tack-din-feedback-pa-din-lokal-och-om-oss

Besöksundersökning för Våghusgalleriorna

Besöksundersökning för Våghusgalleriorna

Under höstlovet fylldes Örebro city med besökare från länet och andra närliggande städer. Av Våghusgalleriorna fick vi därför uppdraget att kartlägga Vågens och Krämarens besökare. Syftet var att ta reda på följande: Vilka är det som besöker galleriorna? Vad tycker besökarna om utbudet?
Vad saknar besökarna?

Undersökningen genomfördes hjälp av face-to-face intervjuer på plats i galleriorna. Resultatet visade bland annat att Vågens besökare tar sig till gallerian till fots och handlar främst kläder eller produkter inom smink och hälsa. Krämarens besökare vill se både fler butiker och restauranger i gallerian.

Vill du veta hur vi kan hjälpa din organisation?
Vi genomför undersökningar av varierande karaktär -allt från löpande mätningar till totalundersökningar.
Kontakta oss idag för ett kostnadsförslag! Tfn: 019-33 14 00

mattiast

2016-11-17-15-17-36

Nyheten publicerades 17/11 2016

 

Varumärkesundersökning för Laxå kommun

Varumärkesundersökning för Laxå kommun

Tiveden, naturen, Esab och Burger King – där har ni Laxås främsta varumärken.

På tisdagen fick politiker och tjänstemän ta del av enkätundersökningen om varumärket Laxå kommun, som Sofia Tungfelt på Marknadskraft genomfört.

Det var under juli-augusti i år, som 930 Laxåbor givits chansen att tycka till i enkätform om samhällsservice, skola, trivsel och lokalkännedom. Samma frågeställningar har 850 personer i södra Sverige, som inte bor i Laxå kommun, fått svara på.

Enkäten har skickats direkt via epost till 467 Laxåbor, och av dem är det 152 som svarat. Totalt har 196 givit sin syn på Laxå då 44 personer valt att svara via kommunens hemsida.

När det gäller synen på skola och samhällsservice finns de mest missnöjda i Hasselfors och de mest positiva återfinns i Sannerud och Finnerödja.

Enkäten ger en märklig bild av de kommunanställdas kännedom om småorter och företag i kommunen, då det är hos dem lokalkännedomen brister.

Men som helhet är Laxåborna stolta över sin kommun, och den bilden delas även av många som inte bor i kommunen.

– Det var ett högt betyg av de som inte bor i kommunen, så vi är inte helt nedslagan i skorna, summerade vänsterpartisten Klas-Göran Vilgren och fick medhåll av kommunstyrelsens ordförande Bo Rudolfsson.

Vill du veta hur vi kan hjälpa din organisation?
Vi genomför undersökningar av varierande karaktär -allt från löpande mätningar till totalundersökningar.
Kontakta oss idag för ett kostnadsförslag! Tfn: 019-33 14 00

1634073287

Nyheten publicerades på na.se 21/9 2016
Foto: Göran Kämpe

Är du Marknadskrafts nya Projektledare?

Projektledare/undersökningskonsult
– Är du Marknadskrafts nya Projektledare?

Marknadskraft söker en engagerad projektledare med akademisk utbildning som har minst 5 års erfarenhet av arbete med undersökningar. Som projektledare kommer du att ansvara för egna projekt gentemot våra kunder inom både privat och offentlig sektor.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att du ansvarar för hela processen i projekten, allt från val av metod med urval, enkätkonstruktion, analys och framställning av rapport till presentation av resultatet samt kvalitetssäkring av projekt.

Du trivs med att ha kundkontakt och att arbeta mot deadlines, är kommunikativ och har lätt för att uttrycka dig både i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet att arbeta med undersökningar inom offentlig sektor. Vi söker dig som lockas av ett ansvarsfullt och tufft arbete med stora utvecklingsmöjligheter, intressanta och omväxlande arbetsuppgifter och ett sammansvetsat och positivt arbetslag.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper där den vi söker framförallt är en person som kan ta ansvar, är strukturerad och har förmågan att på egen hand hantera många parallella aktiviteter. Som person är du förtroendeingivande, självgående, analytisk och trivs med att ta ett stort eget ansvar.

Stämmer detta in på dig, tycker vi att du ska söka denna spännande tjänst på ett företag där man verkligen har roligt på jobbet med alla varierande uppdrag!

Då urvalet sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Skicka CV och personligt brev till
asa.carlsson@marknadskraft.com

Placering: Örebro eller Stockholm

Frågor om tjänsten besvaras av Åsa Carlsson, VD, via tfn: 070-448 26 17.

Nyheten publicerades 15/9 2016

Kundundersökningen gav KABE direktiv för framtiden

Kundundersökningen gav KABE direktiv för framtiden

För att kunna konkurrera på den allt tuffare marknaden behöver företagen ta reda på vad deras kunder känner, hur de beter sig och vad de förväntar sig. KABE är en av våra kunder som har kartlagt sin kundgrupp med hjälp av en kundundersökning.

Tidigare i år genomförde KABE en omfattande kundundersökning. Syftet med undersökningen var att kartlägga hur återförsäljarna upplever KABE inom ett antal områden (exempelvis service, sortiment, kvalité och marknadsföring). Detta för att kunna utvecklas och konkurrera på den allt tuffare marknaden.

En enkät skickades ut till företagets återförsäljare via e-post. Målgruppen var indelad i två kategorier: husvagn och husbil. På så sätt kunde kundspecifika frågor ställas.

”Nyttan med undersökningen är att få bekräftat om vi är på rätt spår med våra produkter eller om vi ska justera något. Vi får även reda på vad som är viktigt för kunden.” – Peter Carenborn, VD KABE

Vill du veta hur vi kan hjälpa ditt företag?
Vi genomför kundundersökningar av varierande karaktär -allt från löpande mätningar till totalundersökningar.
Kontakta oss idag för ett kostnadsförslag! Tfn: 019-33 14 00

KABE

Nyheten publicerades 6/9 2016

Publikundersökning för ÖSK

Publikundersökning för ÖSK Fotboll

Det var en fantastisk stämning på läktarna när ÖSK tog emot IFK Norrköping i en tidig seriefinal. I samband med matchen skickade vi ut en publikundersökning. Syftet med undersökningen är att ta redo på hur publiken upplever arrangemanget. Vi är stolta över uppdraget och ser fram emot att följa laget under den allsvenska säsongen.

allm%C3%A4n%20nyhet

Nyheten publicerades 24/5 2016

Publikundersökning för Black Knights

Publikundersökning för Örebro Black Knights

I fredags var det äntligen dags för Black Knights hemmapremiär mot Stockholm Mean Machines. Marknadskraft fanns på plats för att genomföra klubbens publikundersökning. En sak står klar: Black Knights har många hängivna fans. Trots 8 grader och regn var stämningen hög och läktaren välfylld. Att hemmalaget bjöd på lysande spel gjorde upplevelsen än bättre. Tack för underhållningen och lycka till i jakten på SM-guldet!

12977190_996221730425203_4481804225352030220_o

Nyheten publicerades 18/4 2016

Marknadskraft i partnerskap med Inkubera

Marknadskraft i partnerskap med Inkubera

Marknadskraft kommer framöver att erbjuda marknadsundersökningar och rådgivning till Inkuberas olika bolag.
– Vi ser detta som en möjlighet att få ge rådgivning och samtidigt komma i kontakt med innovativa tillväxtbolag inom regionen, säger Åsa Carlsson, VD på Marknadskraft.

Marknadskraft har bred kompetens och lång erfarenhet inom marknadsanalys. Företaget upplever en positiv trend och har precis nyanställt vilket gör att 2016 ser fortsatt spännande ut. Spännande blir också partnerskapet med Inkubera. Åsa Carlsson ser bland annat fram emot att hennes organisation ska få möta drivna entreprenörer från regionen.
– Många av Inkuberas bolag befinner sig också i en fas där de behöver ett underlag för att utveckla verksamheten. Jag tror därför våra tjänster kan vara till stor nytta, säger Åsa Carlsson.

Inkuberas vd Mikael Melitshenko är också glad över samarbetet. Framförallt ser han ett stort värde för Inkuberabolagen, där i princip samtliga har behov av tidig kontakt med potentiella kunder.
– Och här kommer Marknadskrafts expertis in. De vet hur rätt frågor ska ställas så att marknadsundersökningarna kan genomföras på ett bra sätt.

Källa: Inkubera

Nyheten publicerades 29/3 2016

Nya föreskrifter från Arbetsmiljöverket

Nya föreskrifter från Arbetsmiljöverket

Den 31 mars börjar Arbetsmiljöverkets nya föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö att gälla.  Föreskrifterna är anpassade till dagens arbetsliv och förtydligar vad arbetsgivare och arbetstagare ska göra inom ramen för det systematiska arbetsmiljöarbetet som alla arbetsgivare har ansvar att bedriva. Föreskrifterna konkretiserar arbetsmiljölagen, som är en generell lagstiftning, och förtydligar samt kompletterar det systematiska arbetsmiljöarbete som alla arbetsgivare är skyldiga att bedriva. Detta innebär att arbetsgivaren har en skyldighet att undersöka och förebygga ohälsa på arbetsplatsen. Marknadskrafts medarbetarundersökningar är anpassade efter de nya föreskrifterna.

Funderar du på att genomföra en medarbetarundersökning som är anpassad efter de nya föreskrifterna? Ring oss på 019-33 14 00.

Nyheten publicerades 23/3 2016